aikido klub kosava o treningu
aikido klub kosava o treningu

O тренингу

Аикидо пре свега служи да вам олакша живот, да вам седење у канцеларији не представља проблем, да шетање пса не буде мучење и за њега и за вас, да се осећате као тинејџер који је случајно набасао на мудрост, тражећи нешто сасвим друго. Ова вештина је одличан начин испољите негативну енергију кроз агресију у идеалном окружењу и на људима који ће вам на томе бити захвални и узвратити истом мером.
Аикидо није такмичење, у њему није идеја да стигнете први на циљ, већ да доласку на циљи не заборавите путовање до њега. Ипак Аикидо има и другу страну медаље, тупу и оштру страну катане.
Један део тренинга у Аикидо клубу “Кошава” састоји се од низа вежби које ће подићи вашу кондицију на завидан ниво, док је онај главни остављен за репетицију ситних покрета који формирају једну одбрамбену технику. Јер Аикидо је пре свега вештина самоодбране. Дужим практиковањем стећи ћете дијагоналну перспективу на свет коју вам омогућује новостечена снага коју сте добили тренингом, али ћете захваљујући филозофији Аикидоа бити свесни одговорности коју таква улога пружа, јер без етике нема ни моћи.

Филозофски приступ је добар у сали, али је примена значајнији адут на улици.

Аикидо обувата све аспекте борења, ударце кобинује са хватовима и бацањима, а полуга у корену зауставља сваки злонамерни напад. У зависности од примене и силе употребљене у техници Аикидо може да повреди, онесвести а чак и да нападачу одузме живот. Управо због озбиљности ове вештине тренер мора да буде особа од поверења са интегритетом и неопходним искуством у борењу и животу.

©Аикидо клуб "Кошава" 2017